lördag 4 juni 2011

Limemousse

Här kommer ett recept på en härligt frisk tårtfyllning.
Receptet hittade jag på lite olika ställen på nätet, men jag kopierade det från Sockerrus.se



Limemousse

1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter (cirka 1 dl)
2-3 gelatinblad
4 dl vispgräde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal



Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Smält dem tillsammans med limesaften i en kastull. Ställ åt sidan.
Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
I en annan bunke vispar du creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker, på låg hastighet med elvisp eller med en handvisp, tills allt socker löst sig. Tillsätt det rivna limeskalet och rör om. Rör ner limesaften och vänd sedan ner grädden med en slev.
Ställ i kylen och låt stå i minst 1-2 timmar.
Receptet ger ungefär 2 lager fyllning till en normalstor tårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar