Vi har hunnit med lite av varje.
Plockat lite hjortron i skogen med min pappa och svåger.
Sen har ju hallonen börjat mogna ute på vår gård, så där är jag och förlustar mig dagligen för att hinna före alla maskar som smaskar i sig mina bär!!
Plockning av hallon bakom huset är inte fullt så dramatiskt som hjortronplockningen i skogen..
Alltid bra att ha lite smått och gott i frysen under vintern.
De röda vinbären är snart helt mogna, men de svarta kommer inte bli många...
Under helgen har jag även hunnit med att baka lite muffins, några fyllde jag med färska hallon.
Lillasyster som var på besök skulle till en kompis så hon fick med sig två stycken dit.
Hade ju sett en ny frosting innehållande turkisk youghurt på bloggen Chokladsockerkaka.
Tänkte testa den, men då skulle det vara grädde i och jag orkade helt enkelt inte vispa grädde då.
Så det blev ett eget litet hopkok innehållande:
Min egen frosting
Smör
Philadelfiaost
Turkisk youghurt
Florsocker
Några mått finns inte, utan allt blev efter tycke och smak.
Helt ok tror jag.
Muffinsarna bakade jag efter samma recept som till mina med jordgubbar i, det hittar du här.
Dock hade jag inte creme fraiche hemma, så det blev turkisk youghurt i smeten också, fungerade fint.
Nu ska jag klura klart på innehåll och design på helgens tårtor till min dotters kalas, som blir en vecka tidigare än själva födelsedagen.
Vilka smarriga muffins du gjort, vad gott med hjortron, de har jag aldrig plocka.
SvaraRaderaCupcakesfluffan: Ja Hjortron är verkligen gott och faktiskt roligt att plocka! Du måste testa.
SvaraRaderaHjortron är ju så gott, det har jag aldrig plockat. Frostingen låter inte så tokig. Kul att blanda lite på känn. :-)
SvaraRadera