måndag 2 augusti 2010

Bär av alla de slag och lite halloncupcakes med youghurt/philadelfia frosting

Nu är helgen över, men vi har fortfarande ledigt, så vi ska inte klaga.
Vi har hunnit med lite av varje.
Plockat lite hjortron i skogen med min pappa och svåger.


Skulle nån sett oss då skulle de nog trott vi var helt galna...
Snabbt bort från vägen för att inte röja vårt ställe, inte skrika i skogen, vilket resulterade i att jag blev lämnad och gick på egen hand för att leta de andra utan resultat.
Bestämde mig då för att gå till det andra stället som jag minns sen nåt år tillbaka, där hittade jag lite hjortron, men inga kamrater.
Plockade klart och tänkte gå tillbaka till ursprungsplatsen, då möter jag dem helt vansinniga för att jag inte hade nån mobil och enl dem hade försvunnit och lämnat dem!!

Ja ja det hela blev ju rätt komiskt, dom var ju rädda att något hänt mig och det finns som sagt två verioner av denna story.
Några stackars bär fick vi ihop på 2 timmars slit och slagsmål med mygg i det oändliga!


Sen har ju hallonen börjat mogna ute på vår gård, så där är jag och förlustar mig dagligen för att hinna före alla maskar som smaskar i sig mina bär!!

Plockning av hallon bakom huset är inte fullt så dramatiskt som hjortronplockningen i skogen..


Alltid bra att ha lite smått och gott i frysen under vintern.
De röda vinbären är snart helt mogna, men de svarta kommer inte bli många...

Under helgen har jag även hunnit med att baka lite muffins, några fyllde jag med färska hallon.
Lillasyster som var på besök skulle till en kompis så hon fick med sig två stycken dit.



Hade ju sett en ny frosting innehållande turkisk youghurt på bloggen Chokladsockerkaka.
Tänkte testa den, men då skulle det vara grädde i och jag orkade helt enkelt inte vispa grädde då.
Så det blev ett eget litet hopkok innehållande:


Min egen frosting
Smör
Philadelfiaost
Turkisk youghurt
Florsocker

Några mått finns inte, utan allt blev efter tycke och smak.
Helt ok tror jag.

Muffinsarna bakade jag efter samma recept som till mina med jordgubbar i, det hittar du här.
Dock hade jag inte creme fraiche hemma, så det blev turkisk youghurt i smeten också, fungerade fint.

Nu ska jag klura klart på innehåll och design på helgens tårtor till min dotters kalas, som blir en vecka tidigare än själva födelsedagen.

3 kommentarer:

  1. Vilka smarriga muffins du gjort, vad gott med hjortron, de har jag aldrig plocka.

    SvaraRadera
  2. Cupcakesfluffan: Ja Hjortron är verkligen gott och faktiskt roligt att plocka! Du måste testa.

    SvaraRadera
  3. Hjortron är ju så gott, det har jag aldrig plockat. Frostingen låter inte så tokig. Kul att blanda lite på känn. :-)

    SvaraRadera