lördag 28 augusti 2010

Cupcakes med röda vinbär och tvåfärgad frosting

För några dagar sedan hade vi ett snabbt besök av pappas kusin och hennes man.
De hade några mil i ryggen och några till att nöta på E4:an innan de nådde sitt slutmål.
Vad passar väl inte bättre då än att göra en depå stopp och fylla på magen med lite mat och kaffe.

Den här kycklingpajen har jag fått från en gammal kollega.
Vi lagar den än och tycker den är riktigt god.
Den här gången gjorde jag 1½ hals sats av degen och tog en lite större form så det skulle räcka.
Receptet på pajen kommer en annan dag.

Lite mat är det värsta jag vet.
Så jag hoppas de åt så de blev mätta, för det fanns kvar lite paj.



Till efterrätt hade vi lite vaniljcupcakes med röda vinbär i.
Toppade med en frosting som egentligen skulle spritsas sådär fint som Erika på Bakglädje har gjort.

Jag gjorde imorse en vit chokladfrosting och en med mörk choklad och tänkte att de skulle komplettera varandra fint.
Fyllde dem i varsin spritspåse och sen bådai en stor påse.
Testade dem som hastigast på en liten muffins från frysen till en bakant som stannade till för en snabbkopp kaffe m dopp.
Funkade fint att spritsa och det smakade gott.

Sen fick spritspåsen ligga i kylen i väntan på middagsgästerna.
Tog fram den en liten stund innan spritsningen, men den mörka vägrade bli mjuk och allt såg hemskt ut.
Slutade med att jag skedade ner all frosting i den stora påsen och spritsade på det och täckte det fula med vinbär.

Kan det vara så att 70% choklad blir sådär hård och "obrukbar"??

Mörk chokladfrosting - räckte till ca 8 cupcakes, då tillsammans med vit chokladfrosting.


60 g mörk choklad 70%
100 g färskost
25 g mjukt smör
25 g florsocker
lite vaniljsocker

Vispa ihpop, smör, färskost, florsocker och vaniljsocker.
Smält chokladen, tillsätt och vispa fluffigt.

Fotona i det här inlägget är fotade av min syster Erika, kika gärna in på hennes blogg eller portfolio för lite mer bilder tagna av henne.

2 kommentarer:

  1. Jag har ingen aning om 70%-choklad är sämre att ha i frosting än annan. Jag har bara testat vit choklad och mjölkchoklad i frosting än så länge. Det var snyggt att lägga en klase vinbär på frostingen, det såg somrigt och gott ut.

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut, blev jättefina cupcakes trots att spritsningen inte blev som det skulle

    SvaraRadera