fredag 15 oktober 2010

Rester blir mumsiga Potatisrutor

Med dessa tar du hand om överbliven potatis, dessutom då de bakas på bakpulver behävs ingen jästid och utbakningen är mycket enkel.
Snabbt och gott.
Vill minnas att jag tyckte de var lite smaklösa, så om man vill kan man tillsätta lite brödkryddor.


Receptet kommer från boken Bröd för alla sinnen - baka hemma med tradition och känsla av Stina Algotson, utgiven av Gullers förlag.



Potatisrutor - 12 st
2 medelstora kokta mosade potatisar
2 dl mjölk
2 msk olja
1 msk honung eller sirap
1 1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl + ca 1/2 dl till utbakning
5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda potatis, mjölk, olja, honung, sirap och salt i en bunke.
Blanda mjöl med bakpulver och arbeta in det till en lös deg.

Mjöla bakbordet väl och häll upp degen. 
Platta med mjölade händer ut degen till en rektangulär kaka 20x24 cm.
Dela kakan i 12 bitar.
Sikta över lite extra mjöl och lägg bitarna på bakplåtspapper på plåt.

Grädda bröden i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är genomgräddade, ca 10 minuter.
Låt dem kallna på galler utan bakduk.

Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Låter enkelt och gott. Bra att kunna använda rester och samtidigt få ett gitt bröd.

    SvaraRadera
  2. låter himla gott, bra att få användning för rester, potatis blir det ju ofta över

    SvaraRadera